МАЛКА РАЗВАЉУЈЕ УКРАЈИНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ: Руско Министарство одбране објавило нови снимак страшне самоходне хаубице (ВИДЕО)

М.Ђорђевић

29. 05. 2022. у 10:51

МИНИСТАРСТВО одбране Русије приказало је снимак борбеног рада самоходних артиљеријских постројења „Малка“.

МАЛКА РАЗВАЉУЈЕ УКРАЈИНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ: Руско Министарство одбране објавило нови снимак страшне самоходне хаубице (ВИДЕО)

Фото: Printscreen

Артиљеријске јединице Оружаних снага Русије у оквиру специјалне војне операције извршавају задатке уништавања ватрених положаја артиљеријских и противваздушних ракетних система Оружаних снага Украјине, упоришта, командних места и подручја на којима је концентрисана украјинска војна техника.

Један хитац Малке може да уништи читаву мрежу утврђења, што се види и на снимку са војног дрона Орлан-10, који извиђа циљеве и коригује нишањење артиљеријских оруђа.

„Орлан” лебди пет километара од положаја и преноси тачне координате циљева.

На снимку министарства, посада самоходних артиљеријских оруђа (САУ) „Малка“ гађа циљеве на великим удаљеностима. Максимални ефективни домет овог оружја је око 47 километара, а брзина паљбе је око 2,5 пројектила у минути.

– Артиљерци су открили локацију непријатељских положаја. Ватром самоходних артиљеријских оруђа Малка уништени су положаји Оружаних снага Украјине, утврђени у шуми, наводи Министарство одбране.

"Малка" је модернизована верзија топа 2С7 "Пион", створеног 80-их година и који се још увек сматра једним од најмоћнијих топова на свету.

Калибар хаубице је 203 милиметра, и омогућава уништавање командних и контролних пунктова, артиљерије, минобацача, оклопних возила, непријатељске живе силе.

БОНУС ВИДЕО: РАЗМИНИРАЊЕ МАРИЈУПОЉА: "Уран-6" у акцији - ДНР објавио снимак

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗЕЛЕНСКИ О МОГУЋЕМ НАПАДУ ИЗ КОМШИЛУКА: Ако нападну, одговорићемо - то неће бити ударац, већ шамар