УКРАЈИНА МОРА ДА СЕДНЕ ЗА ПРЕГОВАРАЧКИ СТО СА РУСИЈОМ Јанукович: "Украјинској нацији прети потпуно уништење"

Р. В.

27. 05. 2022. у 20:35

САДАШЊА политика Кијева прети земљи губитком државности, изјавио је бивши председник Украјине Виктор Јанукович, преносе РИА Новости.

УКРАЈИНА МОРА ДА СЕДНЕ ЗА ПРЕГОВАРАЧКИ СТО СА РУСИЈОМ Јанукович: Украјинској нацији прети потпуно уништење

Фото: Профимедиа/Илустрација

Апел политичара је на друштвеним мрежама објавио његов представник Јуриј Кирасир.

- Колико год ми је болно писати о томе данас, али државност Украјине је у изузетној опасности. Прети јој потпуно уништење. Притом се не ради само о ризику губитка огромних територија у јужно и источно од земље - написао је Јанукович.

По његовом мишљењу, Украјина може бити принуђена да се фактички споји са Пољском, пошто јој стање економије не дозвољава да брани свој суверенитет.

- То ће бити резултат остварења европског сна, због којег је украјински народ наводно отишао на свој последњи Мајдан - додао је он.

Јанукович је приметио да Пољска памти не само септембар 1939, већ и март 1923, када су „у Паризу амбасадори земаља Антанте коначно укључили територије Источне Галиције и западног дела Волиније у другу Комонвелт“.

- Што се тиче Русије, Украјина ће са њом морати да седне за преговарачки сто. Запад ће га гурнути на ово, укључујући и Сједињене Државе. Ништа не може да траје вечно, а снабдевање Украјине оружјем у овом случају није изузетак - сугерисао је политичар.

БОНУС ВИДЕО:

ВОЈСКА ДНР У "АЗОВСТАЉУ": Погледајте изблиза рушевине челичане и тајне подземне просторије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗЕЛЕНСКИ О МОГУЋЕМ НАПАДУ ИЗ КОМШИЛУКА: Ако нападну, одговорићемо - то неће бити ударац, већ шамар