"СПРЕМНИ СМО ДА ОДРЕАГУЈЕМО НА ПРОВОКАЦИЈЕ" Из Белорусије поручили да су поред граница приметили наоружане групе људи

Новости онлајн

27. 05. 2022. у 19:27

НА ТЕРИТОРИЈИ Украјине поред границе са Белорусијом су примећене оружане групе и појединци, који се могу окарактерисати као диверзанти, изјавио је први заменик председника Државног пограничног комитета Белорусије Игор Буткевич.

СПРЕМНИ СМО ДА ОДРЕАГУЈЕМО НА ПРОВОКАЦИЈЕ Из Белорусије поручили да су поред граница приметили наоружане групе људи

Фото: Салингер Игор/Аермедиа.цом

- Приметили смо да се поред наше границе налазе наоружане групе људи и појединаца. Али ко су они? У Украјини су оружје делили свима редом. Они који се налазе поред наших граница немају ни обележја, ни униформе и зато се свака група може сматрати диверзантском. Спремни смо да одговоримо таквим групама - изјавио је Буктевич у интервјуу листу „СБ.Беларус севодња“.

Представник Државног пограничног комитета истакао је да је „на јужним границама Белорусије, на територији некада пријатељске братске Украјине, још много пре руске специјалне војне операције је почело формирање оружаних снага на Ровенском, Кијевском и Черниговском правцу, чији је укупан број више од 20 хиљада људи. Активно се ради на повећању броја инжењерских објеката и баријера на граници“, наводи он.

- Чињенице о директним акцијама Оружаних снага Украјине које су усмерене на нашу границу не бележимо, али смо приметили провокације. Уништавају се погранична обележја, остављају се провокативни леци или погрдни натписи и друго - рекао је Буктевич.

Фото: Архива

Он је навео и да Украјина користи дронове и необележене пловне објекте како би осмотрила територију.

- Основу представљају погранични споразуми, обавезе, којих би обе стране требало да се стриктно придржавају, али украјинска страна то не поштује. Немамо са ким да истражимо пограничне инциденте - навео је он.

Додао је да се за сада контролише ситуација на белоруској граници и да је Белорусија спремна да одреагује на провокације.

Раније је државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович изјавио да украјинске диверзионе и обавештајне групе улазе на територију Белорусије.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО:

ЗАЈЕДНИЧКА ПАТРОЛА РУСА И КИНЕЗА: Авиони изнад Јапанског и Источнокинеског мора

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛАЖНИ КЛИЧКО: Дипфејк технологија насамарила европске званичнике