СКАНДАЛ! КЛИЧКО ИЗВРЕЂАО СРБЕ: Као што су се Албанци изборили против српског окупатора, тако ћемо ми против руског

Novosti online

26. 05. 2022. у 12:53

ГРАДОНАЧЕЛНИК Кијева Виталиј Кличко који је боравио у Давосу, у разговору за швајцарски лист "Ле Кантон 27" захвалио је Албанцима и тзв. Косову на војној подршци, али и солидарности са украјинским народом, поручивши да "се Украјинци боре против руског окупатора, као Албанци некада против српског окупатора".

СКАНДАЛ! КЛИЧКО ИЗВРЕЂАО СРБЕ: Као што су се Албанци изборили против српског окупатора, тако ћемо ми против руског

Фото: Инстаграм/ukrainian_army

- Веома ми је драго што сам први пут срео једног албанског новинара, што је добра прилика да пренесем поруку вама, албанском народу на Балкану. Чули смо и читали да сте и ви Албанци, као и ми Украјинци, људи мира, слободољубиви, али и борци. Данас се боримо против руског режима који покушава да окупира Украјину, као ви који сте некада били окупирани од Србије... - каже Кличко за швајцарски лист, преноси Косово онлајн.

Градоначелник Кијева, уједно и бивши светски шампион у боксу, захвалио је Албанцима на солидарности са Украјином како у војном аспекту, тако и на хуманитарној помоћи.

- Верујем да ћемо ми у Украјини, поред Бога, вратити ову подршку нашој земљи, нашем народу. Хвала Косову, хвала Албанцима. Као што сте ви ослобођени од Србије, бићемо ослобођени и ми од Русије - рекао је Кличко.

БОНУС ВИДЕО: ВОЈСКА ДНР У "АЗОВСТАЉУ": Погледајте изблиза рушевине челичане и тајне подземне просторије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)