РУСИЈА УПОЗОРАВА ХРВАТСКУ: Приступ власти погубан!

Novosti online

25. 05. 2022. у 19:31

НА данашњи дан пре 30 година Република Хрватска и Руска Федерација успоставиле су дипломатске односе.

РУСИЈА УПОЗОРАВА ХРВАТСКУ: Приступ власти погубан!

Руско Министарство спољних послова / Архива

Тим поводом на Фејсбуку се огласило руско министарство спољашњих послова.

- 25. маја навршава се 30 година од успостављања дипломатских односа између Руске Федерације и Републике Хрватске. Руско-хрватски односи у току три деценије истакли су се позитивном динамиком. Успостављен је конструктиван политички дијалог који је омогућио размену мишљења о актуелним аспектима ситуације у Европи с високим степеном поверења.

- Активно су се развијали трговински, економски и инвестициони односи. Успешно су реализовани бројни заједнички пројекти из подручја културе и хуманитарности. Штета је што су хрватске власти последњих месеци одлучиле да заузму непријатељски став према Русији, што је у оштрој супротности с постигнутим квалитетом наших билатералних односа, уништава њихово ткиво и наноси им озбиљну штету. На удару су сва позитивна постигнућа из прошлости - додаје се.

- Уверени смо да је такав деструктиван приступ погубан те да нема никакву перспективу. Уверени смо да ће превладати здрав разум и да ће се Хрватска вратити на пут конструктивног дијалога и обострано корисне сарадње, темељене, између осталог, на разумевању геополитичке стварности и истинских националних интереса - додали су из руског министарства.

(Индекс)

БОНУС ВИДЕО - ВОЈСКА ДНР У "АЗОВСТАЉУ": Погледајте изблиза рушевине челичане и тајне подземне просторије

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз