НАЈНОВИЈЕ НАРЕЂЕЊЕ ВЛАДИМИРА ПУТИНА: Повећање пензија и минималних плата у Русији

Танјуг

25. 05. 2022. у 18:41

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин наредио је данас повећање пензија и минималне плате за 10 одсто како би ублажио последице инфлације, негирајући да су сви економски проблеми у земљи повезани са ратом у Украјини.

НАЈНОВИЈЕ НАРЕЂЕЊЕ ВЛАДИМИРА ПУТИНА: Повећање пензија и минималних плата у Русији

Владимир Путин, Фото АП

Са годишњом инфлацијом од близу 18 одсто забележеном прошлог месеца, лидер Кремља је признао да ће 2022. година бити "тешка" за руску економију.

- Када кажем "тешка", то не значи да су све ове потешкоће повезане са специјалном војном операцијом у Украјини - рекао је Путин на видео састанку Државног савета, преноси Ројтерс.

Путин је нагласио да је инфлација у Русији упоредива са оном у земљама Северне Америке и Европе.

- Ако погледате структуру њихових економија инфлација код њих је чак и већа од наше - рекао је Путин игноришући чињеницу да је растућа инфлација у западним економијама делимично директна последица руског напада на Украјину, који је подстакао раст цена енергената и хране широм света.

Председник Русије, чији је рејтинг према априлској анкети независног Левада центра скочио за више од 10 поена од почетка рата у Украјини, на чак 82 одсто, обећао је у марту да ће ове године смањити сиромаштво и неједнакост упркос санкцијама Запада и високој инфлацији.

БОНУС ВИДЕО - ПРАЗНИ РАФОВИ У ЊУЈОРКУ: У САД знак за узбуну због несташице хране за бебе

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ЈЕ ТЕЛОХРАНИТЕЉ МАКСИМ? Сенка Зеленског - од оптужби због везе с моћним олигархом, до шефа Службе безбедности