РУСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРАВА: Украјинске снаге и даље блокирају 70 страних бродова из 16 земаља

Срна

24. 05. 2022. у 22:54

УКРАЈИНСКЕ власти и даље блокирају 70 страних бродова из 16 земаља у украјинским лукама, изјавио је данас Михаил Мизинцев, шеф руског Националног центра за кризну управу.

РУСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРАВА: Украјинске снаге и даље блокирају 70 страних бродова из 16 земаља

Принтскрин

Он је рекао да су бродови блокирани у шест лука: Херсон, Николајев, Черноморск, Охаков, Одеса и Јужни, те да не могу да исплове због опасности од гранатирања и мина, пренео је ТАСС.

Мизинцев је рекао да украјинске власти настављају да избегавају контакте са представницима држава и компанија који су власници ових бродова.

Он је нагласио да Русија чини све што може да осигура цивилну пловидбу у Црном и Азовском мору и да сваког дана отвара поморски хуманитарни коридор у правцу југозапада из украјинских територијалних вода.

Пет страних бродова, претходно блокираних због опасности од гранатирања и мина, напустило је луку Маријупољ на југу Украјине, рекао је вечерас генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

Раније данас је завршено деминирање територије луке, отклањање опасности од мина и пуштање у рад хидрауличних објеката и навигационе опреме на прилазима и у акваторију луке Мариупоља.

БОНУС ВИДЕО:

РАЗМИНИРАЊЕ МАРИЈУПОЉА: "Уран-6" у акцији - ДНР објавио снимак

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАШ ГРАД ЈЕ УНИШТЕН Кличко се огласио о гранатирању Кијева - уништено је 220 станова