ПУТИН ПОРУЧИО: Отворени смо за економску сарадњу са свима, спремни смо и да је проширимо

Novosti online

24. 05. 2022. у 13:39

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин саопштио је да, упркос санкцијама, Москва намерава да остане отворена за економску сарадњу са свим земљама света и да ће, штавише, проширити сарадњу са земљама које су заинтересоване за то.

ПУТИН ПОРУЧИО: Отворени смо за економску сарадњу са свима, спремни смо и да је проширимо

Фото Танјуг/АП

- Важан је читав систем питања – а то је организовање погодне платне инфраструктуре у националним валутама, успостављање научно-технолошких веза, повећање капацитета логистичких ланаца, повећање њихове ефикасности и стварање нових рута за превоз робе -  рекао је председник на састанку о проблемима развоја транспортне инфраструктуре.

Шеф руске државе је такође напоменуо да је у савременим условима све већи значај диверзификације транспортних токова.

- Поступци неких земаља, њихова жеља да се затворе од Русије, не да затворе Русију, већ да се затворе од ње, чак и на своју штету, показали су колико је важно и правовремено у савременом свету диверзификовати транспортне токове, проширити коридоре у правцу предвидљивих одговорних партнера - констатовао је Путин.

Руски лидер је поставио задатак да у наредним годинама убрза развој инфраструктуре у земљи.

- Развој инфраструктуре је један од главних покретача наше привреде, заправо, сваке привреде. Већ много година доследно, систематски повећавамо логистичке капацитете Русије, радимо то са погледом у будућност, за дугорочни ефекат на домаћи бизнис, за наше грађане - објаснио је председник.

Подсетимо, бројне западне земље увеле су нове санкције Москви након што је Русија покренула специјалну операцију у Украјини.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)