ПРВИ СНИМЦИ ИЗ КАТАКОМБИ "АЗОВСТАЉА": После предаје и чишћења просторија у којима су боравили припадници пука Азов (ВИДЕО)

П. З. С. / телеграм btr80

23. 05. 2022. у 01:23 >> 03:29

НА друштвеним мрежама појавили су се снимци из „пакла” Азовстаља. Из тунела испод Азовстаља изашло је и предало се скоро 2.500 припадника пука Азов и других једница украјинске војске.

ПРВИ СНИМЦИ ИЗ КАТАКОМБИ АЗОВСТАЉА: После предаје и чишћења просторија у којима су боравили припадници пука Азов (ВИДЕО)

Фото принтсскрин rt.com


Приказане су просторије у којима су до недавно боравили нацисти пука Азов и припадници ВСУ.

- Након што су се милитантни Азов и Оружане снаге Украјине предали, територију фабрике испитује руска војска.

Дописници рт.цом су приказали услове бескућника у којима су живели милитанти и размере самих катакомби.

Русија је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Према томе, према њему, планирано је да се спроведе "демилитаризација и денацификација Украјине", како би суду довели све ратне злочинце одговорне за "крваве злочине над цивилима" у Донбасу.

 

Према речима Министарства одбране Руске Федерације, оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, а 25. марта су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни циљ руске војске је ослобађање Донбаса.

БОНУС ВИДЕО - ПРЕДАЈА ПРИПАДНИКА "АЗОВА": Украјински војници напуштају "Азовстаљ"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)