ЗАВРШНА ФАЗА СЛОВАЧКО-ПОЉСКОГ ГАСОВОДА: За транспорт ТНГ од балтичке обале

П. З. С. / риа.ру

22. 05. 2022. у 22:29

ИЗГРАДЊА словачко-пољског гасовода у дужини од 164 километра, којим ће течни природни гас (ТНГ) моћи да се транспортује од балтичке обале Пољске до Словачке, биће завршена у блиској будућности, саопштила је прес служба Словачке. Министарство економије саопштило је у недељу.

ЗАВРШНА ФАЗА СЛОВАЧКО-ПОЉСКОГ ГАСОВОДА: За транспорт ТНГ од балтичке обале

Србија и Бугарска су се радовале повезивањем гасоводом Турски ток, Фото В. Ћирић

-Пуштање словачко-пољског гасовода улази у завршну фазу, предстоји тестирању. Укупна дужина гасовода је 164 километра, од чега је 103 километра у словачком делу - од државне границе до компресорске станице у селу Велке Капушан. Нови гасовод ће допринети диверсификацији извора и обезбедити енергетску безбедност Словачке. Обједињавање гасних система Словачке и Пољске један је од највећих пројеката у развоју енергетске инфраструктуре у Словачкој, као и важан део гасних коридора дуж руте Север-Југ у региону Централне и Источне Европе, саопштила је прес служба Министарства привреде Словачке.

У протеклих месец дана, Словачка је већ примила два ЛНГ танкера преко медитеранских лука. Словачка тренутно добија 85% своје потрошње гаса из Русије.

БОНУС ВИДЕО - РУСИ ОБЈАВИЛИ СНИМАК: Украјинци напустили базу! Погледајте шта је остало за њима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИ НЕИСТИНЕ ДОЖИВЉАВАЈУ КАО СТВАРНОСТ Немци критикују Шолца: Уме ли он да разговара?