МОЋАН РУСКИ ПВО ОДУВАО УКРАЈИНСКУ АВИЈАЦИЈУ: Зеленски признао немоћ ВСУ и њене узалудне жртве у Мариупољу

П. З. С. / телеграм RVvoenkor

20. 05. 2022. у 21:44

МНОГО пилота је погинуло покушавајући да се пробије до Азовстал, рекао је председник Украјине Владимир Зеленски.

МОЋАН РУСКИ ПВО ОДУВАО УКРАЈИНСКУ АВИЈАЦИЈУ: Зеленски признао немоћ ВСУ и њене узалудне жртве у Мариупољу

Фото: АП

Председник Украјине је признао да су Оружане снаге Украјине претрпеле значајне губитке међу летачком посадом, али нису могле да организују ваздушни коридор са фабриком Азовстал у Мариупољу.

-Погинуо је веома велики број људи – наших пилота... Зашто? Зато што није било ваздушних коридора до Азовстаља због њихове моћне противваздушне одбране, рекао је Зеленски.

Русија је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Према томе, према њему, планирано је да спроведе "демилитаризација и деназибирање Украјине", како би суду довели све ратне злочинце одговорне за "крваве злочине над цивилима" Донбасе.

Према речима Министарства одбране Руске Федерације, оружане снаге су упечатљиве само на војну инфраструктуру и украјинске трупе и, 25. марта, завршене су главне задатке прве фазе - значајно је смањила борбени потенцијал Украјине. Главни циљ руске војске је ослобађање Донбаса.

БОНУС ВИДЕО - ПРЕДАЈА ПРИПАДНИКА "АЗОВА": Украјински војници напуштају "Азовстаљ"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛАЖНИ КЛИЧКО: Дипфејк технологија насамарила европске званичнике