ПОКРЕНУТИ СУ ОЗБИЉНИ НАПАДИ: Путин се огласио, Русија појачава одбрану

Танјуг

20. 05. 2022. у 16:42

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин изјавио је данас да се број сајбер напада на Русију од стране страних државних структура вишеструко повећао и да Русија мора да појача своју сајбер одбрану смањењем употребе страног софтвера и хардвера.

ПОКРЕНУТИ СУ ОЗБИЉНИ НАПАДИ: Путин се огласио, Русија појачава одбрану

Фото: Shamil Zhumatov/Pool Photo via AP/Јутјуб/Военно-строительный комплекс Минобороны России

Врше се циљани покушаји да се онеспособе интернет ресурси критичне информационе инфраструктуре Русије, казао је Путин и навео да су на мети били медији и финансијске институције.

- Покренути су озбиљни напади на званичне сајтове владиних агенција. Много су чешћи и покушаји илегалног продора у корпоративне мреже водећих руских компанија - нагласио је он.

Путин је на састанку са члановима Савета безбедности рекао да ће Русија морати да унапреди безбедност информација у кључним секторима и да пређе на коришћење домаће технологије и опреме.

Сајтови многих државних компанија и медијски сајтови трпе спорадичне покушаје хаковања откако је Русија послала своје оружане снаге у Украјину 24. фебруара, често да би приказала информације које су у супротности са званичном линијом Москве о сукобу.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Руско ваздухопловство

БОНУС ВИДЕО: ПОГЛЕДАЈТЕ РУСКЕ ТЕНКОВЕ У АКЦИЈИ - Снимци ДНР приказују нападе на положаје украјинске војске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз