ЊУЈОРК ТАЈМС: Победа Украјине над Русијом уз повратак територија нереална

М.Ђорђевић

20. 05. 2022. у 14:30

АМЕРИЧКИ Њујорк тајмс сматра да је украјинска војна победа над Русијом, и повратак територија које је Кијев изгубио за осам година, нереална, преноси РИА Новости.

ЊУЈОРК ТАЈМС: Победа Украјине над Русијом уз повратак територија нереална

Фото Танјуг/АП

- Одлучна украјинска војна победа над Русијом, у којој ће Украјина вратити све територије које је Русија заузела од 2014. године, није реалан циљ“, наводи се у чланку на сајту листа.

Према писању листа, упркос „неопрезном“ планирању и деловању Русије, она остаје превише јака.

- На крају, Украјинци су ти који морају да донесу тешке одлуке... Ако сукоб доведе до правих преговора, украјински лидери ће морати да донесу болне одлуке о територијама које ће захтевати сваки компромис, наводи лист.

Њујорк тајмс верује да је циљеве и стратегију САД тешко разумети - ако нису јасни, Вашингтон ризикује да угрози мир и безбедност у Европи. Лист упозорава да "милитантне" изјаве америчких званичника не доприносе приступу преговорима.

Према писању листа, амерички председник Џо Бајден требало би да јасно стави до знања Владимиру Зеленском и Украјинцима да постоје ограничења за подршку коју су САД и НАТО спремни да пруже.

- Сада је задатак да се ослободимо еуфорије, зауставимо ударце и фокусирамо се на дефинисање и испуњење мисије - наводи се у чланку.

БОНУС ВИДЕО: ПОСЛЕДИЦЕ РАЗАРАЊА У УКРАЈИНИ: Снимци уништеног оружја и објеката у Харкову и околини

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДЕТЕ (5) ПРЕМИНУЛО ОД ВРУЋИНЕ: Мајка заборавила сина у аутомобилу - нису приметили да га нема