ВИШЕ ПОГИНУЛИХ У УКРАЈИНСКОМ РАКЕТИРАЊУ: Балистичка ракета убила и двоје деце у Макијевки

П. З. С. / риа.ру

15. 03. 2022. у 21:17

МЕЂУ жртвама ракетирања Макијевке од стране украјинских трупа са балистичким комплексом Точка-У у ДНР је двоје деце, саопштило је републичко Министарство здравља.

ВИШЕ ПОГИНУЛИХ У УКРАЈИНСКОМ  РАКЕТИРАЊУ: Балистичка ракета убила и двоје деце у Макијевки

Фото: Народна милиција


Раније је канцеларија ДПР-а у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре (ЈЦЦЦ) пријавила четири жртве, међу којима и дете.

- Од 4 жртве, 2 деце: 10-годишња девојчица са непродирајућом (тупом) повредом ока; 16-годишњи дечак са вишеструким ранама од гелера на лицу, саопштило је министарство.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио почетак војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.

Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ КОМАНДОС О БОРБИ СА ДЕСНИМ СЕКТОРОМ: "Предали су се, велики поздрав грађанима Русији!"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОПШТА ПАНИКА НА ПОЗНАТОМ СРПСКОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Погледајте хорор сцену из Грчке (ВИДЕО)