ОГЛАСИО СЕ ЛАВРОВ: Желимо да видимо пријатељску Украјину без забране руског језика и културе

Novosti online

10. 03. 2022. у 11:46

ЛАВРОВ је на преговорима изнео да је Русија спремна да разговара о безбедносним гаранцијама за Украјину али уз безбедносне гаранције за европске земље и Русију, нагласио је и да Русија захтева од Украјине да буде неутрална.

ОГЛАСИО СЕ ЛАВРОВ: Желимо да видимо пријатељску Украјину без забране руског језика и културе

Фото: Принтскрин

Лавров је прокоментарисао и изјаве да ширење НАТО-а не прети Русији наглашавајући да безбедност Русије неће зависити од воље НАТО-а и да тако не може да се преговара са Русијом. Нагласио је и да је Западу потребно само једно од Украјине, а то је да ради против Русије, док  према речима Лаврова: Русија жели да види пријатељску Украјину без забране руског језика и руске културе.

Лавров је ситуацију у Украјини назвао битком за право Русије да буде на политичкој мапи света.

- Русија више неће зависити од западних компанија - рекао је руски министар спољних послова. Лавров је рекао и да ће Русија из кризе изаћи са здравијом свешћу и да неће имати илузије о сарадњи са Западом.

Шеф Министарства иностраних послова Украјине изјавио је да НАТО свакако није спреман да осигура безбедност Украјине. 

На састанку Кулебе и Лаврова покренуто је и питање састанка Зеленског и Путина и могућности састајања двојице председника.

- Разговори Путина и Зеленског не би требало да буду састанак ради састанка - рекао је Лавров, али се нада да ће се појавити могућности за сусрет Путина и Зеленског и да ће то бити разрађено на белоруском колосек, рекао је Лавров.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (1)

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом