"ВРАТИЋЕ СЕ ХЛАДНИ РАТ И НЕЋЕ БИТИ ГАСА!" Берлускони је 2014. упозорио свет на велику несташицу

Novosti online

07. 03. 2022. у 11:15

БИВШИ италијански премијер Силвио Берлускони имао је јасне идеје о међународној политичкој сцени и њеној будућности још 2014. године.

ВРАТИЋЕ СЕ ХЛАДНИ РАТ И НЕЋЕ БИТИ ГАСА! Берлускони је 2014. упозорио свет на велику несташицу

Фото: АП

Пријатељ руског председника Путина пре осталих је предвидео данашња дешавања, рекавши да ће се вратити Хладни рат, да ће се заледити односи између Истока и Запада те да ће доћи до несташице гаса.

Оно што се дешава је заиста опасно, повратак хладног рата између Руске Федерације и Запада, мишљења је бивши италијански премијер Силвио Берлусконе.

- Све оно што смо Путин и ја урадили између 2001. и 2002. године довело је до тога да се војни арсенали Америке и Русије умање за 50 одсто, они исти који су имали моћ да униште све становнике света десет пута - изјавио је Берлускони.

Када је пре осам година руска војска заузела Крим и полуострво одвојило од Украјине, на референдуму се показало да постоји велики број филоруских грађана који су за припајање Русији, али међународна заједница то никада није прихватила и увела је економске санкције Русији.

По Берлусконију је то била грешка која је "пробудила успавани понос руске војске, погодила имовину 400 богатих Руса који неће више трошити новац у ЕУ и све више ће продавати своје куће" - изјавио је тада додавши "Не би требало да наставимо са новим пакетом санкција  јер ћемо тако да се вратимо не само на Хладан рат већ ледени рат, јер нећемо имати ни руски гас". 

Берлускони је Путинов пријатељ више од двадесет година, много пута су се срели како приватно тако и институционално.

Данас се Силвио Берлускони не оглашава и није желео да коментарише дешавања између Русије и Украјине. Постоје претпоставке, како пишу италијански медији, да је Берлускони  активирао све своје међународне контакте, изнад свега оне у Француској и у Русији у нади да ће се вратити дијалог.

Но, Берлускони није више у центру политичких дешавања у Италији, иако би многи волели да јесте, јер би могао да има кључну улогу у медијацији која значи мир.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ТЕНКОВИ СВЕ БЛИЖЕ КИЈЕВУ: Путинова армија напредује ка главном граду Украјине

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИРАНАЦ ПУЦАО У ГЕЈ КЛУБУ: Премијер Норвешке Јонас Гар Сторе упутио Квир заједници поруку подршке