АЗОВИ ДИГЛИ У ВАЗДУХ ЗГРАДУ У МАРИУПОЉУ: Под рушевинама 200 људи, већином жене и деце

Новости онлине

05. 03. 2022. у 09:27 >> 09:36

ПРИПАДНИЦИ Азова дигли су у ваздух кућу у Мариупољу, испод рушевина 200 људи, већином жена и деце, рекао је Пушилин, преноси Известја.ру.

АЗОВИ ДИГЛИ У ВАЗДУХ ЗГРАДУ У МАРИУПОЉУ: Под рушевинама 200 људи, већином жене и деце

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Борци „Азова“ активирали су експлозивну направу у Маријупољу, на Булевару Меотиде. 

- Маријупољска администрација саопштава да је успостављен коридор у правцу Запорожја. То су недавно објавили. Према нашим информацијама, тамо је крајње небезбедно. Због тога нам је и крајње проблематично да сносимо одговорност, јер се тамо налазе националистички батаљони и већ се изводе провокације. Буквално пре неколико минута борци 'Азова' су активирали раније постављене експлозивне направе, због чега се срушила зграда на адреси Булевар Меотиде, 15/20. Под рушевинама је у овом тренутку, у подруму, око 200 људи, међу којима су већина жене и деца. Због тога нам је крајње проблематично да преузмемо одговорност за тај коридор - рекао је Пушилин за руски „Први канал“.

Непуни сат пре гранатирања, ДНР Денис Пушилин упозорио је на то да украјински националисти можда неће поштовати наређења прекиду ватре и хуманитарним коридорима, те да постоји ризик да ће процес бити поништен.

- Наше јединице су добиле све релевантне команде о прекиду ватре, али до сада ниједна особа није прошла хуманитарним коридором - рекао је Пушилин.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је Русија прогласила примирје ради изласка цивила из Маријупоља и Волновахе од 10.00 по московском времену. 

Градоначелник Мариупоља, Вадим Бојченко изјавио је да ће отварање хуманитарног коридора и прекид ватре у том граду омогућити почетак обнове инфраструктуре - струје, воде и мобилних комуникација.

БОНУС ВИДЕО: 

НЕВИДЉИВА СМРТ СА НЕБА: Руски дрон уништио "ајдаровце", погледајте снимак напада

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ИРАНАЦ ПУЦАО У ГЕЈ КЛУБУ: Премијер Норвешке Јонас Гар Сторе упутио Квир заједници поруку подршке