РУСИЈА ЈЕ ПОТУРИЛА ЛЕЂА И СТИГЛА У ПОМОЋ: Путин пружио подршку верном савезнику - "Били сте жртва међународних банди"

Новости онлине

10. 02. 2022. у 14:10

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин одржао је састанак са казахстанским колегом Касимом Жомартом Токајевом, током кога је рекао да је Казахстан у јануару постао жртва међународних банди, али да је ситуација нормализована.

РУСИЈА ЈЕ ПОТУРИЛА ЛЕЂА И СТИГЛА У ПОМОЋ: Путин пружио подршку верном савезнику - Били сте жртва међународних банди

Фото: ЕПА/Министарство одбране Руске Федерације

- Казахстан је у јануару постао жртва међународних банди које су искористиле тешку ситуацију у земљи. Састајали смо се уочи Нове године и ништа није наговештавало такав развој догађаја. Али ипак ситуација је регулисана и, као што знате, Русија је као једна од земаља ОДКБ-а, у складу са чланом четири Договора, потурила леђа Казахстану. Наравно, главну улогу је одиграло руководство самог Казахстана, предано свом послу, заклетви и народу - рекао је Путин на састанку.

Како је додао, Казахстан ће морати да уложи много напора да поврати изгубљено током јануарских дешавања, али да земља самоуверено стоји на ногама под руководством актуелне власти.

Токајев је, са своје стране, саопштио да су протести у Казахстану били пажљиво припремљена операција међународних терориста чији је циљ био подривање уставног поретка и државни удар.

Он је истакао да су руски мировњаци одиграли важну улогу у Казахстану у погледу обезбеђивања стратешких објеката и "психолошког застрашивања терориста, бандита који су овог пута изабрали Казахстан за жртву".

Подсетимо, услед масовних протеста у Казахстану председник земље Касим Жомарт Токајев је затражио помоћ од ОДКБ "за превазилажење терористичке претње". Мисија ОДКБ је успешно завршена 13. јануара, а последњи припадници мировног контингента повукли су се 19. јануара.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: АНГЕЛИ МЕРКЕЛ ЗАЗВОНИО ТЕЛЕФОН НА САСТАНКУ СА ПУТИНОМ - Његова реакција ће вас одушевити

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СТРУЧЊАЦИ САВЕТУЈУ: Нипошто не убијајте паука ако га видите у кући - постоји јак разлог