МАЂАРИ РЕКЛИ "НЕ" НАТО ТРУПАМА: Будимпешта не жели да прими додатне јединице западне алијансе

Новости онлине

10. 02. 2022. у 13:17

МАЂАРСКА неће прихватити додатне НАТО трупе на својој територији, рекао је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

МАЂАРИ РЕКЛИ НЕ НАТО ТРУПАМА: Будимпешта не жели да прими додатне јединице западне алијансе

Фото Танјуг

Иако су Сједињене Америчке Државе послале додатни контингент војника у Пољску и Румунију, док је Немачка повећала број војника у Литванији, Сијарто истиче како Мађарска неће дозволити додатно гомилање трупа на својој територији у вези са ескалацијом ситуације у Украјини.

- Не, нисмо пристали на то и нећемо пристати јер већ имамо НАТО трупе у држави. То је мађарска војска и она је у стању да гарантује сигурност земље. Због тога нам не требају никакве додатне трупе у Мађарској - рекао Сијарто.

Између осталог, мађарски шеф дипломатије је рекао како САД, Европска унија и Русија морају наставити разговоре како би се мирно решила криза у Украјини и око ње.

Нагласио је како тренутна криза буди сећања на Хладни рат и многе деценије у којима су патили бројни народи у Европи.

- Не желимо да се та времена врате. Тражимо и позивамо међународну заједницу да да све од себе како би се избегао повратак у Хладни рат. Нажалост, из историје смо научили како у сукобу између Истока и Запада највише испаштају државе централне Европе. Ми не желимо да будемо губитници - поручио је Сијарто за Јуроњуз.

БОНУС ВИДЕО: ПО ПРВИ ПУТ: Руски мировњаци увежбавају тактику "дрифтовања" минобацача у Нагорно-Карабаху

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи