АМЕРИКАНЦИ КОРИСТЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Лавров открио која је права улога украјинског председника

Новости онлине

28. 01. 2022. у 11:15

АМЕРИКА користи украјинског председника Владимира Зеленског за ескалацију тензија на руским границама, рекао је током данашњег обраћања јавности министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров.

АМЕРИКАНЦИ КОРИСТЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Лавров открио која је права улога украјинског председника

Фото: Russian Foreign Ministry Press Service via AP/Профимедиа

- Зеленског и његов режим Американци првенствено користе за екслацију тензија, довлачећи своје слуге у Европу, који им својски помажу у русофобним подухватима. А главна брига Вашингтона уопште није судбина Украјине, већ ескалирање тензија са Русијом. Они хоће да заврше овде, и онда да се позабаве Кином, тако пишу амерички политиколози - рекао је Сергеј Лавров у интервјуу за "Спутњик", "Ехо Москве", "Москва Говори" и "Комсомолску правду".

- Просто не могу да замислим како хоће да "затворе" питање Русије. Ако је остало разумних политичара, морају да знају да тај пут нигде не води - рекао је Лавров.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је у разговору са новинарима изјавио да Москва не жели рат, али да неће дозволити Западу да на најгрубљи начин игнорише њене интересе.

- Ако је до Русије – рата бити неће. Међутим, Русија неће дозволити Западу да на најгрубљи начин игноришу наше интересе. Преговори по питању безбедносних гаранција са САД и НАТО-ом нису завршени - казао је Лавров.

Говорећи о безбедносним гаранцијама, Лавров је казао и да у одговору САД и НАТО-а постоје и одређене "рационалне тачке".

- Не могу да кажем да су преговори завршени. Американци и челници НАТО-а су, као што знате, преко месец дана разматрали поприлично једноставне предлоге које смо изнели по питању гаранција безбедности. Ми смо њихове одговоре добили тек прекјуче, и као што је у њиховом стилу, ти одговори су веома замршени, иако постоје одређене рационалне тачке, додуше, по другоразредним питањима - казао је он.

БОНУС ВИДЕО: Најновији руски дрон "Орион" разнео мету у парампарчад

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЕКСПЛОЗИЈЕ У ДАМАСКУ: Израелски напад на аеродром?