ОГЛАСИО СЕ ЛЕШИНАР: Бернар Анри Леви: Путин је непријатељ, морамо прихватити Хладни рат и спречити доминацију Русије и Кине

М.Ђорђевић

28. 01. 2022. у 10:11

КОНТРОВЕРЗНИ и оспоравани француски филозоф Бернар Анри Леви, познат по залагању за либерални интервенционизам, позвао је на отворени сукоб са Москвом и Пекингом, да не би, како је рекао, "живели у свету којим доминирају Русија и Кина"

ОГЛАСИО СЕ ЛЕШИНАР: Бернар Анри Леви: Путин је непријатељ, морамо прихватити Хладни рат и спречити доминацију Русије и Кине

Фото: Printscreen

Бернар-Анри Леви, у Француској колоквијално познат као БХЛ, рекао је за Фокс њуз да Америка нема другог избора осим да осигура да руски председник Владимир Путин не изврши инвазију на Украјину. 

Према његовом мишљењу, сукоб Русије и Украјине је достигао тачку кључања, а Путин се према Западу понаша као непријатељ. Ако Американци не желе да виде поново мапиран свет у коме доминирају Кина и Русија, онда морају да почну да брину о томе шта се дешава у Украјини.

- Оно што видим је чин рата и уцена од стране Владимира Путина… Путин више није партнер Европи. Он више није противник. Он се понаша као непријатељ. А ви сте последњих дана имали серију изјава којима сте претили Европи тоталним ратом. То је веома, веома озбиљна ситуација која далеко превазилази судбину Украјине - рекао је БХЛ домаћину Брету Бајеру.

Фото: Printscreen

Он верује да Америка нема другог избора него да се укључи. 

- Ми (Запад) немамо избора. Не живимо у свету анђела… Следећи корак би могао бити да Тајван или негде другде, а цела мапа света ће се променити. Живећемо у свету којим доминирају Кинези и Руси. Да ли ово желе амерички бирачи? Ако желимо мир, морамо прихватити Хладни рат.

Он је недавно био у посети Украјини, а гостујући у емисији је рекао да су Украјинци спремни за крваву битку са Русима. 

- Украјина има снажну војску са високим патриотским моралом, и они ће се борити. Стога ће овај рат, ако Путин одлучи да изврши инвазију, бити веома крвав и прљав. Украјинци су данас способни да се боре, способни да се бране. Видео сам њихове ровове, видео сам њихово оружје. Немају довољно да би победили, али имају довољно да би се одбранили.

Током 1990-их Леви је јасно био против Срба и позивао на европску и америчку интервенцију у босанском рату током распада Југославије. Био је инспиратор, покретач и промотер бројих антисрпских кампања током деведесетих, а своју србофобију је успешно заодевао фокусирајући се на личности, попут Милошевића, Младића или Караџића.

БОНУС ВИДЕО: 

Које тешке речи користе кандидати у америчкој председничкој кампањи

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

АНКЕТА ТАЈМСА: Владимир Зеленски први на листи најутицајнијих људи године