КРАЈ ЗА МАСКЕ И КОВИД ПРОПУСНИЦЕ У ЕНГЛЕСКОЈ: Лабављење ковид правила ступило на снагу

Танјуг

27. 01. 2022. у 11:35

МАСКЕ за лице и ковид пропуснице више нису законска обавеза у Енглеској, након што је лабављење ковид правила данас ступило на снагу.

КРАЈ ЗА МАСКЕ И КОВИД ПРОПУСНИЦЕ У ЕНГЛЕСКОЈ: Лабављење ковид правила ступило на снагу

Фото: Танјуг/АП Пхото

За такав развој ситуације су, према речима британског министра здравља Саџида Џавида, заслужне успешна кампања вакцинације и боље разумевање процеса лечења ковида, преноси Би-Би-Си.

Званични портпарол премијера је изјавио да ће ношење маске сада бити “ствар личне процене".

Ипак, неке продавнице поручују да ће наставити да траже од људи да их носе, а железнички оператери су такође саопштили да од путника очекују да носе маске.

Сви, међутим, поручују да ће охрабривати грађане на ношење маски, али да их неће приморавати да се повинују томе.

Градоначелник Лондона Садик Кан је изјавио да ће маске остати обавезне на услугама лондонског јавног превоза, позивајући људе да “учине праву ствар".

Укинуте су и неке друге мере које су раније предузете да би се ухватило у коштац са ширењем омикрон соја, укључујући упутства за рад од куће и савети о ношењу маски у учионицама средњих школа.

Британска влада је од данас уклонила и смернице о употреби маски за лице у заједничким просторијама образовних установа.

Чини се да последњих дана број ковид случајева у Уједињеном Краљевству стагнира, а најновији подаци говоре да су у последња 24 сата регистрована 102.292 случаја, што је и даље висок број инфекција.

Још око 346 људи умрло је у Великој Британији у року од 28 дана од позитивног теста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГЕНЕРАЛ МИЗИНЦЕВ: Испоручено 245 тона хуманитарне помоћи за Украјину