ДВЕ ТРЕЋИНЕ ЗАРАЖЕНИХ ОМИКРОНОМ ИМА ЈЕДНУ ЗАЈЕДНИЧКУ СТВАР: Откривено и ко је у највећем ризику од поновне заразе!

Novosti online

26. 01. 2022. у 23:47

ОМИКРОН сој короне хара светом и у многим државама обара рекорде у броју инфицираних, а сада стижу и неочекивани резултати велике британске студије.

ДВЕ ТРЕЋИНЕ ЗАРАЖЕНИХ ОМИКРОНОМ ИМА ЈЕДНУ ЗАЈЕДНИЧКУ СТВАР: Откривено и ко је у највећем ризику од поновне заразе!

Фото: ЕПА

Наиме, две трећине људи који су недавно заражени омикроном већ су прележали ковид, наводи се у студији у којој је тестирано неколико хиљада волонтера у Енглеској.

Стручњаци истичу да је потребно више анализа да би знало тачно колико је правих поновних зараза, али ови резултати су дали још један податак, о групи људи која има највеће шансе да поново добије ковид. Здравствени радници, домаћинства са доста деце или породице у којима доста чланова живи под истим кровом, тако су у највећем ризику од поновне заразе, пише ББЦ.

У оквиру ове студије, која још траје, до сада је тестирано више од два милиона, а само у прве две недеље ове године је тестирано око 100.000 њих. Од тога је око 4.000 било заражених, што је највећа стопа од почетка епидемије.

Након тога је изабрана група коју су тестирали, да би утврдили о којем се соју ради, и готово сви су имали омикрон варијанту.

Још увек није познато колико је заражених било вакцинисано, а два од три односно око 65 одсто заражених је пријавило да су раније били заражени короном.

Према другим проценама, у једном од десет случајева оболевања од короне је реч о поновној зарази.

БОНУС ВИДЕО - POSLEDNJE ŠTO VIDE LJUDI KOJI UMRU OD KORONE: Doktor iz kovid bolnice objavio snimak upozorenja

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЕТЕР СИЈАРТО: Мађарска неће гласати за увођење ембарга на руску нафту