КОРОНА СЕ ШИРИ АСТРОНОМСКОМ БРЗИНОМ: У среду се у Француској инфицирало још 428 хиљада људи

Г. ЧВОРОВИЋ, од сталног дописника "Вечерњих новости" - ПАРИЗ

26. 01. 2022. у 22:39

КОРОНА вирус циркулише Француском астрономском брзином. После апсолутног рекорда, с више од пола милиона заражених у уторак, у среду је регистровано још 428.008 инфицираних.

КОРОНА СЕ ШИРИ АСТРОНОМСКОМ БРЗИНОМ: У среду се у Француској инфицирало још 428 хиљада људи

Фото: ЕПА

За само два дана, то је готово милион људи, у држави са 67 милиона становника. А овим ритмом вирус кружи популацијом већ данима.

Чак 3,7 одсто грађана заражено је у овом тренутку. Међу младом популацијом, нарочито узраста од 10 до 19 година стање је много горе. У неким регионима, у овом узрасту, има више од 7 одсто инфицираних! Власти, међутим, и даље упорно инсистирају на томе да школе остану отворене, одакле се вирус шири и у породице.

Број пацијената који се лече од ковида у француским болницама скочио је у једном дану за 435, на 30.624. То је близу пика из новембра 2020.

Срећом, ситуација на реанимацији је нешто боља, што показује релативно мирнију ћуд омикрона и његове подваријанте БА.2 која експресно постаје доминантна у Европи. У француским болницама тренутно се лечи 3.712 најтежих болесника од ковида, 29 мање него дан раније.

У среду је од корона вируса у Француској преминуло 258 особа.

БОНУС ВИДЕО - ПОСЛЕДЊЕ ШТО ВИДЕ ЉУДИ КОЈИ УМРУ ОД КОРОНЕ: Доктор из ковид болнице објавио снимак упозорења

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАЈМУНСКЕ БОГИЊЕ, ВИРУС КОРОНА Директор СЗО упозорава: Свет се суочава са озбиљним изазовима