ЗБОГ ПРОБЛЕМА СА МОДЕЛОМ 787: Боинг у губитку четири милијарди долара

Танјуг

26. 01. 2022. у 18:33

АМЕРИЧКА компанија Боинг је известила данас да је забележила губитак од 4,16 милијарди долара у четвртом тромесечју, због високих трошкова изазваних проблемима у производњи једног од њених најпродаванијих авиона.

ЗБОГ ПРОБЛЕМА СА МОДЕЛОМ 787: Боинг у губитку четири милијарди долара

Фото: Танјуг/АП

Овог произвођача су додатна кашњења у испоруци копија његовог млазног авиона 787 и надокнаде авио-компанијама које још чекају да добију авионе коштали 3,5 милијарди долара, извештава агенција АП.

Компанија је такође саопштила да ће проблеми са моделом 787 повећати цех за још 2,0 милијарде долара неочекиваних производних трошкова, што је дупло више од раније пројекције.

Испоруке нових авиона 787 су обустављене у мају 2021. због производних мана на летелици, укључујући пукотине на спојевима карбонских композитних панела на трупу авиона Боинг није успео да нађе решења за поправљање недостатка која би задовољила Федералну управу за ваздухопловство.

Приходи Боинга су у последњем прошлогодишњем кварталу износили 4,16 милијарди долара, што је за 3,0 процента мање у односу на 2020, када је пандемија харала планетом. Аналитичари су очекивали приходе од 16,54 милијарде долара, наводи америчка новинска агенција.

БОНУС ВИДЕО:

ДА СЕ СМРЗНЕШ: Пљевља на минус 33

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АМЕРИЧКИ ЦДЦ: Препоручује бустер дозу за децу од 5 до 11 година