ЦЕНТАР ЗА ПОМОЋ МЕСТО УЖАСА: Власти Сан Франциска хтеле да помогну наркоманима-бескућницима, па направиле место за дрогирање

Novosti online

26. 01. 2022. у 15:03

ЛОКАЛНЕ Власти Сан Франциска покушале су да направе центар за помоћ и рехабилитацију бескућницима-наркоманима, али се идеја показала као потпуни промашај.

ЦЕНТАР ЗА ПОМОЋ МЕСТО УЖАСА: Власти Сан Франциска хтеле да помогну наркоманима-бескућницима, па направиле место за дрогирање

Фото: Printscreen

"Центар за повезивање" на Тргу Уједињених нације отворен је прошле седмице. Требало је да прими највише 100 људи и нуди бескућницима приступ храни, води, купатилима, перионици, вакцинацији против ковида и тестирање на ХИВ и хепатитис Ц. Али се убрзо показало да је трг испуњен наркоманима који користе дрогу на отвореном, прекривши плочник иглама и бљувотинама.

Центар је требало да буде део "плана интервенције" градоначелнице Лондон Брид и требао да послужи као безбедна, ограђена област где би волонтери и запослени помагали бескућницима-наркоманима да се пријаве на рехабилитацију.

Брид је на идеју дошла прошле године када је конзумирање наркотика у најсиромашнијем кварту Тендерлоину (где је Центар и отворен) достигло језиве нивое, са наркоманима који су без икаквих ограда користили дрогу где су стигли.

Како је најсиромашнији, Тендерлоин је уједно и кварт са највише бескућника, а ситуација се са кризом опијата која је захватила целу земљу овде значајно погоршала.

Отуда, идеја о отварању неке врсте прихватног центра који би повезивао зависнике са институцијама које могу да им помогну. Проблем међитим не да није решен, него је огољен на отвореном а Тандерлоин је, колико год то звучало невероватно, још гори него пре, када су дневно две особе умирале од предозирања.

БОНУС ВИДЕО: 

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ево како су ухапшени дилери у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића