ПОДЛА СТРАТЕГИЈА ЗАПАДА: Зашто је Америци потребна хистерија око Украјине?

С. Р.

26. 01. 2022. у 19:00

ЗАПАДНЕ државе намерно распирују хистерију око ситуације у Украјини како би оствариле своје војне циљеве усмерене против Русије, сматра председник Одбора за одбрану Државне думе Русије, генерал-пуковник Андреј Картаполов.

ПОДЛА СТРАТЕГИЈА ЗАПАДА: Зашто је Америци потребна хистерија око Украјине?

Фото: Профимедиа/Илустрација/Википедија

Након што је Русија предала САД нацрте уговора о безбедносним гаранцијама и споразума о мерама безбедности у Европи, Вашингтон је свим средствима почео да ескалира ситуацију око ситуације у Украјини. Заузврат, генерал Картаполов је изнео праву сврху претњи Запада Русији. Према његовим речима, под општом халабуком стране државе јачају сопствено војно присуство у Европи.

- Данас су западне земље показале зашто им је потребна сва ова хистерија. Била је потребна само за једно - да изгради сопствено војно присуство - рекао је он у емисији „Вече са Владимиром Соловјевим“.

Картаполов је говорио и о још једном разлогу који гура САД у конфронтацију са Русијом. Према његовим речима, рејтинг америчког председника Џоа Бајдена је значајно пао, па су Вашингтону потребне нове политичке победе.

- Када су неславно побегли из Авганистана, сада треба да ураде нешто да величају Бајдена. Шта може да уради? Он може само да окриви Русију и да јој уведе санкције - резимирао је Андреј Картаполов.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КОРОНА У СЕВЕРНАОЈ КОРЕЈИ: Још 167.650 случајева са симптомима грознице