ПО КОМАНДИ СВОЈИХ ЗАПАДНИХ ГОСПОДАРА: Валентина Матвијенко: Кијев прави планове да освоји Донбас силом, Запад почео рат информацијама

Срна

26. 01. 2022. у 09:53

ВЛАСТИ у Кијеву највероватније састављају планове да ситуацију у Донбасу реше употребом силе, изјавила је председавајућа Савету Руске Федерације Валентина Матвијенко.

ПО КОМАНДИ СВОЈИХ ЗАПАДНИХ ГОСПОДАРА: Валентина Матвијенко: Кијев прави планове да освоји Донбас силом, Запад почео рат информацијама

Фото: Министарство одбране Украјине

Она је на отварању пролећне седнице Савета рекла да Кијев, вероватно, прави планове на основу препоруке "својих западних господара", како би касније још једном оптужио Русију без основа.

Према њеним речима, Запад је започео "прави рат информацијама" против Русије.

- Измишљена лаж о агресивним плановима Русије буквално се убацује у главе међународне заједнице. Свет се померио из доба информација на еру дезинформација - истакла је Матвијенкова.

Фото: Кремлин

Матвијенкова је нагласила да је западна хистерија оптуживања Русије за агресију и наводну инвазију на Украјину - по обичају, без основа и доказа – "ван сваке памети", јавио је ТАСС.

- У реалности, иза ове магле лажи и обмане, Украјина се активно војно експлоатише, а уместо спровођења Минског протокола стижу испоруке офанзивног оружја, укључујући смртоносно - навела је Матвијенкова.

Она је подсетила да Москва још није добила адекватан писани одговор на оправдане захтеве за безбедносне гаранције, забрану експанзије НАТО-а на исток и искључивање могућности чланства Украјине и Грузије у Алијанси.

- Процес преговора наставља се споро и са потешкоћама - додала је Матвијенкова. 

БОНУС ВИДЕО: 

ДОСИЈЕ: Рат Јерменије и Азербејџана - визуелна реконструкција догађаја

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИТАЛИЈА ШАЉЕ ТРЕЋУ ТУРУ ОРУЖЈА КИЈЕВУ: Драги - Радимо у координацији са ЕУ и НАТО-ом