ПУТИН У ОБРАЋАЊУ СПОРТИСТИМА: Русија и Кина противе се политизацији спорта уочи ЗОИ

Танјуг

25. 01. 2022. у 14:09

Русија и Кина противе се политизацији спорта и демонстративним бојкотима уочи Зимских олимпијских игара у Пекингу, изјавио је данас руски председник Владимир Путин обраћајући се спортистима своје земље.

ПУТИН У ОБРАЋАЊУ СПОРТИСТИМА: Русија и Кина противе се политизацији спорта уочи ЗОИ

Фото АП

САД су у групи неколико земаља које су се због забринутости за стање људских прва у Кини одлучиле за тзв. дипломатски бојкот и неће слати политичаре или друге званичне државне представнике на ЗОИ следећег месеца, преноси АП.

С друге стране, председник Руске Федерације Владимир Путин најавио је да планира да присуствује ЗОИ и да се састане са кинеским лидером Си Ђинпингом.

- Сматрам да је основни циљ спортских такмичења масовна популкаризација спорта и јачање пријатељства међу народима. Ове приступе деле и организатори предстојећих Игара, наши кинески пријатељи. Заједно се боримо против политизације спорта и демонстративних бојкота. Подржавамо традиционалне олимпијске вредности, пре свега, једнакост и правичност, поручио је Путин.

Уместо уобичајене церемоније у Москви пре одласка руских тимова на Олимпијске игре, Путин се видео-линком обратио спортистима окупљеним у тренажним центрима широм земље.

- Молим вас и све ваше саиграче да ригорозно поштујете све захтеве организационог комитета ЗОИ и да се стриктно придржавате свих медицинских инсгтрукција" рекао је председник Руске Федерације Владимир Путин.

БОНУС ВИДЕО: 

ПОТУКЛИ СМО И "ДРИМ ТИМ": Пре 19 година Београд је из Индијанаполиса дочекао наше златне кошаркаше

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЛАШИ ИХ ВЕЛИКА РУСИЈА: НАТО планира да наоружа још једну земљу