СА ОБИЛАЗНИЦЕ ЕВАКУИСАНО 3.500 ЉУДИ: Снежна олуја “Елпида” паралисала Атину (ФОТО/ВИДЕО)

Танјуг

25. 01. 2022. у 10:53

ВИШЕ од 3.500 људи је до јутрос евакуисано са главне обилазнице око Атине, након што је јака снежна олуја захватила читаву Грчку, прекривши престоницу снежним покривачем и проузрокујући хаос у саобраћају.

СА ОБИЛАЗНИЦЕ ЕВАКУИСАНО 3.500 ЉУДИ: Снежна олуја “Елпида” паралисала Атину (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: АП

- Један број људи је напустио своје аутомобиле на обилазници одлазећи пешке, али је око 1.200 аутомобила остало заглављено на Атики Одосу, главној обилазници око престонице - изјавио је портпарол грчке влада Јанис Оикономоу, а преноси агенција Ројтерс.

Спасилачке екипе, укључујући војску, радиле су током читаве ноћи на евакуацији више хиљада људи заглављених у аутомобилима на атинском ауто-путу.

- Имали смо веома тешку ноћ и у току је надљудска евакуација на Атики Одосу - изјавио је Оиконому за једну грчку телевизију.

- Још увек смо у веома тешкој фази, јер прогнозе указују да ћемо се поново суочити са временским потешкоћама - додао је он.

Док је температура падала током ноћи, војници су делили храну, воду и ћебад возачима, од којих су неки остали заглављени у аутомобилима више од 10 сати.

ТВ снимци грчких медија показују пут и возила прекривене снегом.

Грчке власти су данашњи дан прогласиле државним празником, затварајући државне канцеларије и приватна предузећа осим супермаркета, апотека и бензинских пумпи у ширем подручју Атине и на неким острвима.

Делови Атине су погођени нестанком струје, а оператер електроенергетске мреже поручује да екипе раде на обнављању електричне енергије.

Петнаест путника је повређено када је једно шинско возило покушало да повуче воз са око 200 путника, који се зауставио у великом снегу у централној Грчкој.

Прогнозира се да ће олуја, названа “Елпида”, потрајати до сутра.

БОНУС ВИДЕО: ПИНК ПАНТЕРИ УХАПШЕНИ У АТИНИ: Пала и два Србина због пљачке продавнице скупоцене одеће

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона