ЈАПАНЦИ ПОЗИВАЈУ СУНАРОДНИКЕ ДА ХИТНО НАПУСТЕ УКРАЈИНУ: У Донбасу се нагомилава наоружање

Новости онлајн

25. 01. 2022. у 11:28

ЈАПАНСКА влада позива своје држављане да хитно напусте територију Украјине, саопштио је генерални секретар Владе Хироказу Мацуно.

ЈАПАНЦИ ПОЗИВАЈУ СУНАРОДНИКЕ ДА ХИТНО НАПУСТЕ УКРАЈИНУ: У Донбасу се нагомилава наоружање

Фото: pixabay

- Позивамо сународнике који се налазе у Украјини да хитно напусте њену територију. Што се тиче ситуације са амбасадом (Јапана), предузимаћемо одговарајуће мере на основу ситуације у региону и са становишта заштите наших грађана - нагласио је Мацуно.

Како је саопштило Министарство спољних послова Јапана, на четверостепеној скали процене опасности Украјини је присвојен трећи степен, што је једнако апелу да се та земља не посећује. Четврти степен подразумева неопходну евакуацију.

Украјинци гомилају наоружање

Обавештајци самопроглашене Луганске Народне Републике открили су оклопна возила украјинских снага у једном од градова у близини линије разграничења.

- У зони одговорности 79. бригаде украјинске војске примећена су два борбена возила пешадије у близини насеља Счастје (које је удаљено око 25 километара од Луганска) - саопштио је портпарол Народне милиције самопроглашене ЛНР.

Јединице Народне милиције стално прате акције украјинске војске и „по наређењу команде“ спремни су да „оперативно реагују на промене ситуације“.

Такође, данас је саопштено да су у регион стигли екстремисти „Десног сектора“ (организације забрањене у Русији). Самопроглашене ДНР и ЛНР више пута су оптуживале украјинску војску да концентрише оклопна возила и забрањено оружје код линије разграничења у Донбасу.

У последње време Запад оптужује Русију да наводно припрема инвазију на Украјину и да у прилог томе иде и чињеница је Москва значајно појачала војно присуство код граница Украјине. Русија одлучно одбацује те оптужбе као неосноване и опасне и истиче да војне снаге премешта на својој територији у складу са Уставом, а да Запад све то користи као изговор за даље ширење на Исток.

( Спутњик )

БОНУС ВИДЕО:

РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАНДАЛИЗАМ У ХАРКОВУ И УДАР НА ПРАВОСЛАВЉЕ: Украјинци срушили споменик светом Александру Невском (ВИДЕО)