БИВШИ НАТО ГЕНЕРАЛ: Америка неће водити рат са другом нуклеарном силом, Украјини треба искрено рећи да нема шансе да буде чланица НАТО-а

Танјуг

25. 01. 2022. у 10:33

БИВШИ високи генерал НАТО-а из Немачке Харалд Кујат, поводом актуелне ситуације у Украјини, каже да треба бити искрен са том земљом и јасно рећи да нема изгледе на чланство у западној војној алијанси.

БИВШИ НАТО ГЕНЕРАЛ: Америка неће водити рат са другом нуклеарном силом, Украјини треба искрено рећи да нема шансе да буде чланица НАТО-а

Фото Shutterstock

Према његовим речима, то би целу ситуацију значајно релаксирало.

Кујат, некадашњи официр немачке војне авијације, за дневник "Велт" је рекао да не разуме запрепашћење због изјаве сада већ бившег шефа немачке морнарице Кај-Ахима Шенбаха, који је смењен, јер је рекао да се Крим више никада неће вратити Украјини и да Владимир Путин жели разговоре уз поштовање.

Кујат је објаснио да је Шенбах само изнео амерички став и да није починио ништа што је требало казнити сменом.

Бивши генерал НАТО-а каже и да је, што се Крима тиче, та територија супротно међународном праву анектирана Русији, па је Шенбах само проценио питање да ли се Крим може вратити Украјини.

Фото: Инстаграм/ministry_of_defense_ua

- Очигледно је да Крим може да се врати Украјини само ако буде било рата против Русије и запад или САД победе у том рату. Међутим, САД неће водити рат са другом нуклеарном силом. Председник САД Џозеф Бајден је то одбио чак и у случају напада на Украјину - каже немачки генерал Кујат.

Он је указао и да ниједан члан немачке владе до сада није рекао да је спреман да војно врати Крим.

Кујат подржава деескалирајући тон, као и одлуку Немачке да неће бити испоруке оружја Украјини.

Према његовим речима, сматрати да испорука оружја може бити нека врста застрашивања не одговара реалности, пошто запад никада неће бити у стању да наоружа Украјину до те мере да може одвратити Русију од напада.

БОНУС ВИДЕО: 

ИРАН ЋЕ ТЕК САДА ДА ПОКАЖЕ ЗУБЕ: Нуклеарни програм исламске републике добија нови замах


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ПРЕДСЕДНИК АЛБАНИЈЕ НИЈЕ ИЗАБРАН НИ У ДРУГОМ КРУГУ: Еди Рама позвао опозицију да предложи кандидата