КРВАВИ ПИР НАЈАВИО ПРЕКО ПОРУКЕ: Ево шта је написао тик пре него што је почео да решета у амфитеатру

Novosti online

25. 01. 2022. у 00:17

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊИ нападач из Немачке који је на Универзитету у Хајделбергу усмртио једну девојку, а ранио још три особе, је своје дело најавио путем поруке коју је послао преко Whats App-а, саопштила је немачка полиција.

КРВАВИ ПИР НАЈАВИО ПРЕКО ПОРУКЕ: Ево шта је написао тик пре него што је почео да решета у амфитеатру

Фото: Robert Michael/dpa via AP

Нападач је нешто после поднева упао у салу за предавања на Универзитету у Хајделбергу са светлим ранцем у ком су били оружје и муниција, а затим је отворио ватру на присутне. Овај студент, који је живео у Манхајму, је током напада ранио четири особе. У међувремену је једна 23-годишња девојка, која је била рањена у главу, подлегла повредама.

Лакше су повређене две женске особе старости 19 и 21 годину, као и један 20-годишњи младић. Полиција је такође саопштила да нападач није имао кривични досије. Након што је извео напад, младић је побегао из зграде универзитета, а затим је извршио самоубиство.

На конференцији за новинаре саопштено је да је нападач пре крвавог пира путем Whats App-а једној особи, чији идентитет није откривен, написао да "Људи сада морају да буду кажњени", пише Билд.

Шеф полицијске управе у Манхајму Зигфрид Колмар је на конференцији за новинаре потврдио да је нападач у поруци захтевао посебну сахрану и то на мору. Мотив напада још увек није познат, али полиција наводи да он најверованије није политичке или верске природе.

У току је претрес његовог стана, а полиција је такође саопштила да он није имао дозволу за ношење оружја.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРАЉИЦА ШАЉЕ ПОРУКУ НАЦИЈИ: Елизабета донела одлуку како ће прославити 70 година на трону