УКРАЈИНИ НЕ ПРЕТИ АГРЕСИЈА ИЗ РУСИЈЕ: Начелник Савета за безбедност и одбрану о ситуацији у земљи

Танјуг

24. 01. 2022. у 20:49

КИЈЕВ не види никаквог основа да потврди да је у току припрема агресије великих размера на Украјину, изјавио је данас начелник Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов.

УКРАЈИНИ НЕ ПРЕТИ АГРЕСИЈА ИЗ РУСИЈЕ: Начелник Савета за безбедност и одбрану о ситуацији у земљи

ЕПА

-Желео бих још једном да кажем да не видимо основа да кажемо да се спрема агресија великих размера на Украјину. То је немогуће у физичком смислу. Има ли кретања руских трупа на територији Русије? Да, има и то за нас није новост, али за наше стране партнере је то можда (важна) вест, рекао је Данилов на брифингу после састанка Савета, преноси ТАСС.

Савет за националну безбедност и одбрану Украјине покушао је данас да увери партнере Украјине да нема разлога за панику због наводне претње руском инвазијом.

-Желим да напоменем да је било доста вести у нашој земљи у последње време. Медији су се много бавили војним темама. Замолио бих вас пријатељи да смањите напетост. Ситуација у којој се налазимо је апсолутно јасна и за сада нема разлога за панику, поручио је начелник Данилов.

Он је подсетио да је градоначелник Кијева Виталиј Кличко планирао да сазове састанак градоначелника украјинскиг градова на тему како бранити Украјину.

- За то постоје наше оружане снаге, поручио је Данилов.

Он је додао и да број страних дипломата који напуштају Украјину није велики јер само три амбасаде евакуишу своје особље, док 49 то не планирају да чине.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Слуцки: САД криве за прекид преговора Украјине и Русије