РУСИЈА ЖИВИ У АГРЕСИВНОМ ОКРУЖЕЊУ: Прва реакција Кремља на потез НАТО-а

Новости онлајн

24. 01. 2022. у 14:07

САОПШТЕЊА НАТО-а да увећавају контингент, концентришу трупе и средства на источном ободу повећавају напетост у сфери безбедности, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

РУСИЈА ЖИВИ У АГРЕСИВНОМ ОКРУЖЕЊУ: Прва реакција Кремља на потез НАТО-а

Фото: ЕПА

- Желим да скренем пажњу да се све ово дешава, не због тога шта Русија ради, већ због онога што ради НАТО, САД и због информација које они шире - нагласио је Песков. Он је истакао да целу ту информативну хистерију прати пуно лажи.

Он је скренуо пажњу и на концентрацију украјинске војске и технике на линији раздвајања у Донбасу, што говори да Кијев спрема офанзиву. То Москву јако брине.

Он је истакао да председник Русије Владимир Путин предузима неопходне мере како би безбедност и интереси Русије и њених грађана били осигурани.

- Управо смо ми били иницијатори преговора, консултација (о гаранцијама безбедности за Русију) и очекујемо да током ове недеље добијемо писани одговор на наше предлоге који треба да помогну да у будућности избегнемо овакве напете ситуације - рекао је портпарол Кремља.

По његовим речима, нажалост, Русија тренутно живи у „агресивном окружењу“.

- Читамо изјаве представника држава НАТО-а, апсолутно непријатељске према нама. То је та реалност у којој живимо - закључио је Песков.

(Спутњик)

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Тешке борбе у правцу Лимана, руси артиљеријом туку пре напредовања (ВИДЕО)