СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ УПОЗОРАВА: Американци, не путујте у Русију!

Новости онлајн

24. 01. 2022. у 07:37

АМЕРИЧКИ Стејт департмент је издао ажурирану листу препорука за путовања својих грађана, саветујући их да не путују у Русију због наводног пораста тензија на граници те земље са Украјином.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ УПОЗОРАВА: Американци, не путујте у Русију!

Фото Shutterstock

- Не путујте у Русију због континуираних тензија дуж границе са Украјином, потенцијалног узнемиравања америчких грађана, ограничене могућности амбасаде да пружи помоћ америчким грађанима у Русији, ковида-19, улазних ограничења, тероризма, узнемиравања од стране руских владиних службеника и арбитрарног спровођења локалног закона - наводи се у ажурираној листи препорука Стејт департмента, а преноси руска агенција ТАСС.


Како је саопштено, препоруке за путовање у Русију укључују информације о текућим напетостима дуж границе са Украјином и њима се замењују претходне препоруке издате 2. новембра 2021. године.

У документу се наводи и да “због појачаног војног присуства Русије и војних вежби које су у току у пограничном региону са Украјином, држављани САД који се налазе тамо или разматрају да путују у округе Руске Федерације који се граниче са Украјином, одмах буду свесни да је ситуација дуж границе непредвидива и да постоји повећана тензија”.

- С обзиром на континуирану нестабилност ситуације, грађани САД се изричито саветују да не путују копненим путем из Русије у Украјину преко овог региона - наводи се у саопштењу.

Западни и украјински медији већ данима понављају тврдње о наводној могућности руског напада на Украјину, што је портпарол Кремља Дмитриј Песков у више наврата окарактерисао као "празне и неутемељене” изјаве које имају за циљ ескалацију тензија.

БОНУС ВИДЕО:

ПАНИКА У АМЕРИЦИ: Трупе, дуге цеви, ванредно стање... Шта следи наредних дана?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЗО: Нема потребе за масовном вакцинацијом у Европи и Америци због мајмунских богиња