БРИТАНСКА ВОЈСКА ДОБИЛА НОВЕ ЈУРИШНЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ: Апач АХ-64Е улази у службу

П. З. С. / ukdefencejournal.org.uk

24. 01. 2022. у 00:55

НОВИ јуришни хеликоптер британске војске Апач АХ-64Е уведен је у службу.

БРИТАНСКА ВОЈСКА ДОБИЛА НОВЕ ЈУРИШНЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ: Апач АХ-64Е улази у службу

Фото: Израелске одбрамбене снаге

Педесет хеликоптера Апач АХ-64Е верзије купљено је од Сједињених Држава, а 14 их је до сада испоручено Британској војсци.

АХ-64Е замењује Апач Мк.1, који је ушао у службу 2001. године и показао се као средство за победу у Авганистану и Либији. АХ-64Е који је направио Боинг има нови погон и лопатице ротора са побољшаним летачким перформансама; побољшани су нишани и сензори; комуникациони системи за дељење података са другим хеликоптерима, системима авиона без посаде и копненим снагама; и уграђене дијагностичке системе одржавања за повећање доступности авиона.

Командни официр 3. пука армијских ваздухопловних снага, потпуковник Симон Вилсеи је рекао:

- АХ-64Е Апач је јуришни хеликоптер 21. века који је смртоноснији, агилнији, издржљивији и интегрисанији и побољшаће начин на који се војска бори. То је централни део борбених способности Британске војске и Војника будућности (Future Soldier). Оно што је кључно за побољшане способности АХ-64Е је његова способност да се интегрише са другим копненим и ваздушним средствима, омогућавајући нам да делимо информације како бисмо могли да пронађемо и ударимо непријатеља пре него што наше снаге саме буду мета.

Сви у пуку – посада, инжењери и земаљска посада – поносни су и узбуђени што ће бити прва јединица у којој ће АХ-64Е бити у служби. Уложили смо у обуку наших људи како бисмо максимално искористили оно што можемо да урадимо са тако напредним хеликоптером.

Британска војска саопштила је да ће 3. пук, део борбеног тима 1. ваздухопловне бригаде, бити прва јединица која ће поставити АХ-64Е, са инжењерима и посадом који ће ићи на курсеве обуке у САД како би се припремили за управљање хеликоптером.

БОНУС ВИДЕО: РУСИЈА ТЕСТИРАЛА С-500! Погледајте снимак - ПВО систем оборио балистичку ракету

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАКРОН И ШОЛЦ ЗАМОЛИЛИ ПУТИНА: Позвали руског председника да ослободи борце из Азовстаља