САКРИВЕН У ТОЧКОВИМА ДОЛЕТЕО ДО ХОЛАНДИЈЕ: Слепи путник из Јужне Африке ризиковао живот путујући 11 сати! (ВИДЕО)

Novosti online

23. 01. 2022. у 23:55

ХОЛАНДСКЕ власти откриле су слепог путника који се крио у предњем точку теретног авиона када је у недељу ујутро слетео на амстердамски аеродром Шипхол.

САКРИВЕН У ТОЧКОВИМА ДОЛЕТЕО ДО ХОЛАНДИЈЕ: Слепи путник из Јужне Африке ризиковао живот путујући 11 сати! (ВИДЕО)

Фото: shutterstock

Човек се крио више од 11 сати откако је полетео из Јоханесбурга у Јужној Африци, према портпаролу аеродрома Шипхол и полицији. Иако особа није идентификована, званичници су рекли да се верује да има између 16 и 35 година.

-Сазнали смо да је јутрос пронађена особа која се налазила у теретном авиону на теретној платформи аеродрома, рекла је портпаролка аеродрома Шипхол Вилемајке Костер за Си-Ен-Ен. Холандска краљевска војна полиција решава ситуацију, рекао је Костер.

Земаљска посада аеродрома је прво приметила нешто што је личило на особу и одмах обавестила надлежне органе. По доласку на лице места, холандска полиција и хитне службе потврдиле су да је мушкарац жив, али да има ниску телесну температуру, рекла је портпаролка холандске краљевске војне полиције Џоан Хелмондс.

-Били смо изненађени када смо пронашли овог човека, али још више што је био жив након што је авион прелетео преко 10.000 [километара] на веома, веома ниским температурама, рекла је портпаролка холандске краљевске војне полиције Џоан Хелмондс за ЦНН.

Мушкарац је оживљен и стабилизован на аеродрому, а затим превезен у болницу у Амстердаму, додао је Хелмондс.

-Када се мушкарац опорави и отпусти у болници, биће обрађен у Центру за тражиоце азила (АЗЦ) где ће бити утврђен његов статус да ли заиста тражи азил, рекао је Хелмондс.

Времена летења између Јоханесбурга и Амстердама у просеку су око 11 сати, а да је лет имао заустављање у Кенији, путовање би било неколико сати дуже, према Краљевској холандској војној полицији,

Карголукс, луксембуршка карго авио-компанија у којој је слепи путник био, одбио је да коментарише вест док се не заврши истрага о ситуацији.

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИТАЛИЈАНСКО МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА САОПШТИЛО: У држави тренутно 12 случајева мајмунских богиња