РАДИ И НА -50: Руском оклопном возилу не може ништа ни поларна хладноћа (ВИДЕО)

Novosti online

20. 01. 2022. у 22:16

ДИЗЕЛ гориво, уље у мотору, расхладна течност остали су залеђени у оклопном возилу у БМП-3.

РАДИ И НА -50: Руском оклопном возилу не може ништа ни поларна хладноћа (ВИДЕО)

Фото јутјуб твзвезда.ру

Тестира се да ли ће систем моћи да их загреје толико да могу да неометано функционишу.

Телевизијска екипа „Звезде“ направила је експеримент који је показао проходност борбених пешадијских возила БМП-3 по снегу. Било је потребно више од сат времена како би потпуно закопали машину у снег, у смет висине два метра. БМП-3 је остао испод снега неколико сати, али је без обзира на то мотор успешно покренут.

Провера свих система БМП се одвија у специјалној климатској комори у којој је често температура и минус 50 степени Целзијуса. Тестира се да ли ће систем успети да загреје возило како би могло несметано да ради. Како би се одмрзло дизел гориво, уље у мотору и расхладна течност потребно је више од пола сата. Међутим, БМП-3 се загрејао, напустио комору и изашао на минус десет степени Целзијуса.

Повећана проходност машине, пре свега у северним територијама и на Арктику се тестира у фабрици „Куранмашзавод“ која је једини произвођач БМП-3 у Русији. Једна од новина су експерименталне, проширене и лагане гусенице.

Поред обавезних провера, једна машина из БМП партије се и периодично испитује. То подразумева вожњу од 8.000 километара по земљи током јесени, по снегу на минус 30 степени Целзијуса и по песку на 40 степени Целзијуса. Током лета се врше испитивања у којима се пешадијско оклопно возило БМП тестира по води. Машина може квалитетно да се креће у свим временским условима и представља амфибијско возило. Топови и митраљези се на возилу могу користити неколико дана и није потребно да се подмазују или чисте.

БМП-3 је добио додатне оклопне решетке и екране. Ова возила су од прошле године постала део Оружаних снага Русије са комплетом за заштиту од кумулативних пројектила, а што није утицало на њихову брзину и проходност.

rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО - РАТНЕ ИГРЕ ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА: Хиљаду руских, узбекистанских и таџихистанских војника у акцији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУД У ХАГУ ОДЛОЖИО ИЗРИЦАЊЕ ПРЕСУДЕ: Нови термин у поступку поводом пада авиона МХ17 новембар или децембар