ПЕНТАГОН ВИШЕ НЕМА НАЈМОЋНИЈЕ НАОРУЖАЊЕ: Русија окончала америчку војну хегемонију

Novosti online

19. 01. 2022. у 19:01

РУСКИ војно-индустријски комплекс надмашује Сједињене Америчке Државе по продаји војне авијације, стављајући тачку на епоху лидерства Пентагона на тржишту оружја, пише британски лист „Rai Al Youm“.

ПЕНТАГОН ВИШЕ НЕМА НАЈМОЋНИЈЕ НАОРУЖАЊЕ: Русија окончала америчку војну хегемонију

Фото Танјуг/АП

Главни разлози због којих су САД остале иза Русије, али и Кине и Ирана у тој области, представља неспособност америчких ловаца пете генерације да очувају лидерство због техничке несавршености, као и продор Москве у стварању ПВО система С-400 и С-500 који могу да пресрећу и уништавају већину типова противничких војних авиона, ако не и све, сматра аутор чланка.

„Најновија војна истраживања показују да ће Америци бити потребно најмање 20 година да изграде нову генерацију ловаца класе 'Ф', а да не говоримо о стотинама милијарди долара, док ће Русији потребно свега неколико година за модернизацију свог ракетног арсенала и десетине милијарди долара“, наводи се у материјалу.

Аутор скреће посебну пажњу на развој руског арсенала хиперсоничних ракета. С тим у вези, он каже да је на њима будућност војно-индустријског комплекса.

По његовим речима, руске и кинеске напредне суперсоничне ракете, посебно најновији модели чија је брзина 10 пута већа од брзине звука, револуционарне су у контроли ваздушног простора и окончале су америчку хегемонију у војној сфери.

rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО: РАТНЕ ИГРЕ ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА - Хиљаду руских, узбекистанских и таџихистанских војника у акцији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РУСКУ ИМОВИНУ КОРИСТИЋЕ ЗА ОБНОВУ УКРАЈИНЕ: Британска министарка поручила - Потребан нам је нови Маршалов план!