МЕРКЕЛОВА ОДБИЛА ПОСАО У УН: Кабинет бивше немачке канцеларке саопштио да не може да прихвати понуду Гутереша

Танјуг

19. 01. 2022. у 12:27

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел одбила је понуду генералног секретара УН Антонија Гутереша да ради у светској организацији.

МЕРКЕЛОВА ОДБИЛА ПОСАО У УН: Кабинет бивше немачке канцеларке саопштио да не може да прихвати понуду Гутереша

Фото: Танјуг АП

Кабинет Меркелове је саопштио, како преносе немачки медији, да је прошле недеље разговарала телефоном са Гутерешом и да се захвалила на понуди, али и да му је рекла да не може да је прихвати.

Према медијима, понуђени посао био би интересантан за њу пошто је суверено „владала“ међународном политичком сценом и даље ужива велики углед, али је посао одбила јер жели да ужива у пензионерским данима.

Медији подсећају да је Меркелова током последњег путовања у Вашингтон најавила да неће журити са преузимањем нових задатака.

Генерални секретар УН понудио је Меркеловој да буде део високог саветничког тима у светској организацији.

Агенција ДПА, позивајући се на дипломатске изворе у УН, како преносе немачки медији, понудио је Меркеловој председавање телом о глобалним јавним добрима, која потенцијално треба да користе свим грађанима света.

Гутереш је понуду Меркеловој упутио писмом. Тело о глобалним јавним добрима је Гутерешов пројекат који је део реформе УН.

У свом извештају о реформи УН прошле године, он је најавио да ће позвати бивше шефове држава и влада да успоставе глобалну листу јавних добара, и друге области од заједничког интереса где је потребно побољшати управљање.

БОНУС ВИДЕО: 

НЕРЕДИ У НЕМАЧКОЈ: Сукоб полиције и припадника "Антифе"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕЛА КУЋА: Пекинг може да купује руску нафту