ПУТИН НЕ БЛЕФИРА: Русија "прешла Рубикон"

Novosti online

18. 01. 2022. у 11:00

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин и цела Русија "прешли су Рубикон" када су захтевали да САД и НАТО врате Северноатлантску алијансу на границе из 1997. године, сматра израелски политиколог Јаков Кедми.

ПУТИН НЕ БЛЕФИРА: Русија прешла Рубикон

Фото: ЕПА/Депоситпхотос/илустрација

Москва је тражила да се западни војни блок врати у стање када НАТО није укључивао земље источне Европе и постсовјетског простора. Од Американаца се тражи да дају шире гаранције у вези са нераспоређивањем система који прете Руској Федерацији у Европи. Запад греши ако услове Москве доживљава као блеф.

- Они који кажу да Русија блефира једноставно су неписмени људи који не познају и не разумеју ни историју, ни Русију. Не сећам се ниједног случаја да је Путин блефирао. Ако нешто каже, намерава да то уради, а Путина лично познајем од 1994. године - рекао је Кедми на телевизији Радио Вера.

Фото: Принтскрин

Москва је, подсетимо, у нацрту споразума о безбедносним гаранцијама, објављеном још половином децембра, предложила Сједињеним Државама и НАТО-у, између осталог, смањење инфраструктуре Алијансе и враћање на границе из 1997. године, неширење НАТО-а, посебно не на Украјину и Грузију и нераспоређивање ракета средњег и краћег домета у областима одакле могу да гађају другу страну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОСЛАНИ СМО ДА УМРЕМО! Оружане снаге Украјине на фронту одбијају да се боре (ВИДЕО)