БЛОКИРАН МОРЕУЗ БОСФОР: Бродови не могу да пролазе, послати тегљачи да одблокирају пловни пут!

Novosti online

16. 01. 2022. у 22:58

БОСФОРСКИ мореуз је блокиран!

БЛОКИРАН МОРЕУЗ БОСФОР: Бродови не могу да пролазе, послати тегљачи да одблокирају пловни пут!

Фото: Принтскрин

Пролаз бродова блокиран је за сва пловила у оба смера у турском мореузу Босфор касно у недељу због квара теретног брода, наводи се у твиту Генералног директората за обалску безбедност.

Према званичним извештајима, Генерални директорат за обалну безбедност је већ послао тим са тегљачима да одблокирају брод који је безбедно био усидрен у области сидришта Бујукдере.

- Бродски саобраћај у оба смера обустављен је због квара сувотоварног брода на путу за Румунију код моста султана Селима Јавуза - написале су турске власти.

Босфор је мореуз између Европе и Мале Азије, који повезује Црно море са Мраморним морем. Упарен са Дарданелима, повезује Црно море са Егејским морем, које је део Средоземног мора. Босфор је део унутар-евроазијске границе и најужи интерконтинентални мореуз на свету.

Турски град Истанбул налази се са обе стране мореуза. Дужина мореуза је око 30 километара. Његова максимална ширина је 3.700 метара на северу, минимална ширина је 700 метара. Дубина пловног пута је од 33 до 80 метара. 

(ИНформер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МОЛИМ ВАС ЗА ПОДРШКУ: Председник Аустрије Ван дер Белен се кандидује за други мандат шефа државе