"УПЕЦАН" НА ЦИГАРЕТУ, ПА СЛОМИО ВРАТ: Сулуда "забава",чији се детаљи постављају на друштвене мреже, узнемирила Француску

Горан Чворовић - стални дописник из Париза

16. 01. 2022. у 22:17

СТАРИЈИ човек, с крастама на лицу, уплашен и збуњен, у стресу и неверици, исприповедао је ових дана пред камерама француских телевизија невероватну причу чији је био главни протагониста против своје воље, када су га делинквенти увукли у сулуду "игру" из које је једва извукао живу главу.

УПЕЦАН НА ЦИГАРЕТУ, ПА СЛОМИО ВРАТ: Сулуда забава,чији се детаљи постављају на друштвене мреже,  узнемирила Француску

Пораст насиља изазива реакцију полиције / Фото АП

Што је најгоре, изгледа да није једини који је упао у замку, натеран да трчи уз аутомобил док не падне и повреди се!

Монструозна забава започела је тако што је возач аутомобила, у једном од париских немирних предграђа, кроз прозор затражио цигарету од пензионера, који је држао паклицу у руци. Човек, по имену Али, пореклом из Алжира, стар 67 година, добронамерно је пришао прозору, а онда га је возач шчепао за руку и притиснуо гас. Несрећни човек је почео да трчи, молећи за милост, док су се присутни у колима кидали од смеха, истовремено снимајући видео-запис који су пустили преко друштвених мрежа.

После петнаестак секунди, претрчавши стотинак метара, изнемогли човек је пао и добро се угрувао. Има контузију главе, сломљену кост на нози, ушивена му је аркада и има ране по целом телу. Повређени су му раме и колена на којима има четири копче.

Жртва је поднела тужбу, а виновници, од којих један истиче да га познаје, понудили су му 1.000 евра да је повуче. Бивши запослени у центру за хендикепиране то је одбио.

Иначе, на настављеном снимку, виде се, заправо, две различите особе. Друга жртва је један бескућник (40) који се приближио прозору да би просио. И он је слично прошао, с повредама главе и ногу.

После многобројних негативних коментара згранутих учесника на друштвеним мрежама, покренута је истрага. Ухапшена су најпре двојица виновника, а затим и трећи, међу којима су бар двојица познати по конзумирању дроге и насиљу.

ПОРАСТ НАСИЉА

НАСИЉЕ разних врста у Француској достигло је невиђене размере, а то је и једна од главних тема актуелне предизборне кампање. Немили догађај истовремено показује и понекад погубни утицај друштвених мрежа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПУТИН ПОРУЧИО: Отворени смо за економску сарадњу са свима, спремни смо и да је проширимо