АМЕРИКАНЦИ СЕ НАДАЈУ НАСТАВКУ ПРЕГОВОРА СА РУСИЈОМ: Зову на разговор, а помињу санкције и "непредвиђене ситуације"

Танјуг

16. 01. 2022. у 07:12

САД се надају да ће се преговори са Русијом о безбедности наставити, изјавио је портпарол америчког Стејт департмента, пренео је "Њузвик".

АМЕРИКАНЦИ СЕ НАДАЈУ НАСТАВКУ ПРЕГОВОРА СА РУСИЈОМ: Зову на разговор, а помињу санкције и непредвиђене ситуације

Фото Д. Дозет

- Надамо се да ће се ови разговори наставити, али ако Русија одступи са стола биће јасно да никада нису били вољни да се ангажују - додао је портпарол, пренео је ТАСС.

У свему томе блиско ћемо сарађивати са нашим савезницима и партнерима и то ће се наставити и у данима и недељама које су пред нама, рекао је он.

- Наредни дани ће бити бољи показатељ да ли је Русија заиста заинтересована за дипломатију, да ли је спремна да озбиљно преговара у доброј вери, или ће искористити разговоре као изговор да тврди да дипломатија не може да одговори њиховим интересима - додао је званичник.

Према његовим речима, амерички председник Џозеф Бајден је јасно ставио до знања да ће, ако Русија одлучи да настави конфронтацију, САД и њихови НАТО савезници наметнути значајну и озбиљну економску штету руској економији.

Могуће мере укључују увођење економских санкција, обезбеђивање додатне војне помоћи Кијеву и "утврђивање" источног крила НАТО-а.

- Спремамо се за све непредвиђене ситуације, као што смо радили недељама - додао је портпарол.

БОНУС ВИДЕО: АНГЕЛИ МЕРКЕЛ ЗАЗВОНИО ТЕЛЕФОН НА САСТАНКУ СА ПУТИНОМ - Његова реакција ће вас одушевити

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)