ЧЕТИРИ РАКЕТЕ НА АМЕРИЧКУ АМБАСАДУ: На мети “зелена зона” у Багдаду

Танјуг

13. 01. 2022. у 20:29

НАЈМАЊЕ четири ракете циљале су америчку амбасаду у јако утврђеној "зеленој зони" Багдада, саопштила су данас два неименована ирачка безбедносна званичника.

ЧЕТИРИ РАКЕТЕ НА АМЕРИЧКУ АМБАСАДУ: На мети “зелена зона” у Багдаду

Фото Танјуг/АП

Званичници су саопштили да су три пројектила пала унутар периметра америчке амбасаде, а да је један од њих погодио школу која се налази у оближњем стамбеном комплексу, преноси агенција АП.

Како наводи америчка агенција, званичници су говорили под условом да остану анонимни, јер нису били овлашћени да разговарају са медијима.

У саопштењу ирачке војске наводи се да су девојка и жена повређене у нападу, као и да су ракете лансиране из насеља Дора у Багдаду.

Сведоци догађаја су рекли да су чули одбрамбени систем амбасаде Ц-РАМ који би требало да открије и уништи током напада долазеће ракете, артиљеријске и минобацацке гранате.

Како наводи АП у извештају, ово је најновији у низу напада ракетама и дроновима од почетка године, а усмерени су на америчко присуство у Ираку.

Прошлог четвртка серија напада била је усмерена на америчке трупе у Ираку и Сирији.

Ракете су погодиле ирачку војну базу у којој су биле смештене америчке трупе у западној провинцији Анбар и главном граду, наводи АП.

 

 

БОНУС ВИДЕО - КАД ДРЖАВА БРИНЕ О ШАМПИОНИМА! Како су се низали успеси Србије у 2021.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ЈЕ УНИШТЕН НЕМАЧКИ ПОНОС: Србин први оборио авион у историји светске ратне авијације