БРИТАНЦИ ШОКИРАНИ САВЕТОМ ДИСТРИБУТЕРА ГРЕЈАЊА: Ако хоћете да вам буде топло грлите кућне љубимце, чистите, вежбајте

Novosti online

12. 01. 2022. у 17:10

БРИТАНЦИ су с правом били шокирани када их је трећи по величини дистрибутер енергије посаветовао да „грле кућне љубимце“ како би се угрејали и уштедели на рачунима.

БРИТАНЦИ ШОКИРАНИ САВЕТОМ ДИСТРИБУТЕРА ГРЕЈАЊА: Ако хоћете да вам буде топло грлите кућне љубимце, чистите, вежбајте

ЕПА

Компанија „Ово Енерџи“ је својим корисницима прошле недеље послала списак са десет „једноставних и исплативих начина“ да им ове зиме буде топло.

Хула-хоп, вежбе, чишћење куће

Осим мажења с кућним љубимцима, корисницима су саветовали да изазову децу на хула-хоп такмичење, да вежбају или да почисте своје куће и станове. И то се дешава у време када се у Великој Британији очекује раст цена енергената и животних трошкова генерално.

Према неким предвиђањима, рачуни за гас и струју би у априлу милионима домаћинстава могли да порасту и за више од 50 посто.

Дарен Џонс, заступник у британском парламенту и председник Одбора за пословну, енергетску и индустријску стратегију, назвао је савете увредљивим и позвао компанију да се извини, што је она и учинила.

„Нисам сигуран ко је одобрио маркетиншку кампању која људима саветује да носе џемпере и једу кашице, ако не могуда приуште грејање“, написао је Џонс на Твитеру после извињења.

„Лоша процена“

Компанија је у извињењу навела да је садржај кампање био „лоша процена“.

-Разумемо колико ће многим нашим корисницима ситуација ове године бити тешка. Трудимо се да пронађемо смислена решења у приступу овој енергетској кризи. Непријатно нам је и искрено се извињавамо“, рекли су за „Фајненшел тајмс, пренео је Индекс.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДА САМ ЖИВ, ПОДРЖАО БИХ ЗЕЛЕНСКОГ: Украјински активисти оскрнавили гробове великана на париском Пер Лашезу