ЛУКАШЕНКО УПОЗОРАВА НА НОВО ЖАРИШТЕ! Спречимо да се тамо не деси ситуација као у Казахстану

Новости онлине

10. 01. 2022. у 11:12

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко позвао је да се пружи помоћ Таџикистану како се тамо не би десила ситуација као у Казахстану.

ЛУКАШЕНКО УПОЗОРАВА НА НОВО ЖАРИШТЕ! Спречимо да се тамо не деси ситуација као у Казахстану

Фото: Nikolay Petrov/BelTA Pool Photo via AP/Јутјуб/Military Update 7M

- Ово је добар повод да разговарамо о Таџикистану. Председник Таџикистана нас годинама моли да му пружимо материјалну подршку, пре свега војном техником. То и треба да урадимо, како нас затим то не би скупо коштало као са Казахстаном - изјавио је Лукашенко током видео-конференције Организације договора о колективној безбедности.

- Скоро 200 летова је било организовано за пребацивање војне технике. Не бих желео да се то деси у Таџикистану. Боље сад да му помогнемо да сам реши те проблеме. То се тиче и других република. Треба извући закључке - изјавио је председник Белорусије.

По његовом мишљењу, погледи екстремиста су бачени, не само на Казахстан, већ и на Узбекистан.

- Много времена смо посветили борби против међународног тероризма. Можда је потцењена опасност коју носи екстремизам у свим његовим правцима. Потребно је својевремено откривати снаге које у одређеним условима могу прећи црвене линије, стајући на пут насиљу, оштрим прекидом њихове деструктивне делатности. Што се тиче Белорусије, увек можете да очекујете, не само разумевање и подршку. Увек ћемо се држати договора које смо постигли - нагласио је председник Белорусије.

Подсетимо, лидери ОДКБ – председници Русије, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргизије и Туркменистана разговарали су данас путем видео-конференције о ситуацији у Казахстану.

БОНУС ВИДЕО: Најновији руски дрон "Орион" разнео мету у парампарчад

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТАРА НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Ево зашто не треба убијати змије