ПУТИН О НАТО АГРЕСИЈИ НА ЈУГОСЛАВИЈУ: "Уништили су ту државу, раде шта год хоће" (ВИДЕО)

Новости онлине

21. 12. 2021. у 18:47

ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин говорио је данас о геополитичком односу снага у свету и некажњивости САД за све злочине које су починили широм света.

ПУТИН О НАТО АГРЕСИЈИ НА ЈУГОСЛАВИЈУ: Уништили су ту државу, раде шта год хоће (ВИДЕО)

Фото: И. Маринковић/Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Наши амерички партнери, да их тако назовемо, претходних година су, како би наводно осигурали своје интересе и своју безбедност, хиљадама граница далеко од своје територије, радили су сурове ствари без икакве реакције Савета безбедности УН. Југославија је бомбардована - под којим изговором? Где је Југославија, а где су САД? Уништили су ту државу - рекао је данас Путин на проширеном састанку колегијума Министарства одбране Руске Федерације, пише РИА Новости.

Он је подсетио на сукобе и проблеме са којима се суочавала тадашња Југославија, али је запитао ко је дао право Американцима да бомбардују једну европску престоницу.

- Нико! Они су сами то одлучили, а сателити су потрчали за њима и климали главом. То је све међународно право - рекао је Путин.

Председник Русије је додао да су Американци ушли и у Ирак, разорили ту земљу и створили од ње легло међународног тероризма.

- Онда се показало да су их "обавештајни подаци изневерили". А како су ушли у Сирију, шта, уз дозволу Савета безбедности? Не. Раде шта год хоће - рекао је Путин.

БОНУС ВИДЕО: АНГЕЛИ МЕРКЕЛ ЗАЗВОНИО ТЕЛЕФОН НА САСТАНКУ СА ПУТИНОМ - Његова реакција ће вас одушевити

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

ПОЧЕТАК ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА Медведев указао на могући сценарио: То би била тотална катастрофа