СТОП ЗА ОКУПАТОРЕ: Сиријска војска зауставила амерички конвој

Novosti online

18. 12. 2021. у 22:32

ВОЈНИЦИ Сиријске арапске армије (САА) пресрели су још један конвој коалиције предвођене САД у североисточном региону Сирије.

СТОП ЗА ОКУПАТОРЕ: Сиријска војска зауставила амерички конвој

Фото: ЕПА/Твитер

Конвој, који се састојао од пет оклопних возила, покушао је да прође кроз град Тел Тамр на северу Хасаке када су га пресрели војници САА. Војници су блокирали пут и натерали конвој да се повуче.

Сиријска арапска новинска агенција (САНА), вођена статистиком, објавила је фотографије инцидента, који је био пети по реду који се догодио у северној области Хасаке ове недеље.

Дана 14. децембра, војници САА пресрели су конвој коалиције предвођене САД на контролном пункту Тел ал-Дахаб. Присталице владе пресреле су 16. децембра још један конвој у близини града Ал-Дамкија. Дана 17. децембра, војници и присталице владе пресрели су још два конвоја у близини села Тел ал-Дахаб и Салихија.

САА и присталице владе очигледно покушавају да ограниче кретање коалиционих снага предвођених САД у северном делу Хасаке. После турске инвазије на североисток Сирије 2018, коалиција предвођена САД повукла је своје снаге из Алепа и Раке. Сада је коалиција присутна само у Деир ез Зору и Хасаки где њене снаге држе сва главна нафтна и гасна поља.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*